Sunday, November 18, 2007

Zeii arunca Zarul - a stream of consciousness



Alea Jacta Est! Zarurile au fost aruncate de mine. Zeii arunca zarul, dar nu ne intreaba niciodata daca vrem sa luam parte la joc. Eu sincer nu vreau sa iau parte la niciun joc cu zaruri, vreau sa fiu stapan pe destinul meu. Ah..da..destin, uite inca o chestie in care nu cred. De ce d-zeu ( D-zeu, pentru cei credinciosi) (oricum expresia e flawed in itself, i`m taking G/god's name in vain) exista oameni care cred ca tot ce li se intampla face parte din planul divin? Mi se pare absurd, ca noi ca animale inteligent-sociale ce suntem sa credem ca suntem comandati de ceva, orice ar fi acel ceva. Eu pe de alta parte, pragmatic fiind, cred ca totul se intampla cu un motiv. Nu priviti asta tot ca pe o chestie ce tine de divinitate; nu e; totul se intampla cu un motiv. Sau mai bine zis, tot ce se intampla are capacitatea sa ne conduca spre un scop, o actiune finala etc. E o chestie de genul: pisica mea vrea sa se joace cu cablul de la mouse. Decid sa o las, pentru ca nu mi se pare ca ar avea vreo relevanta. Apoi, dupa ceva vreme, pc-ul se opreste, sunt nevoit sa il duc de 3 ori la reparat. Observ cu stupoare ca atunci cand e bagat in priza la service merge, pe cand la mine acasa nu merge. Si trebuie sa observ printr-o inamplare ca asa zisul cablul de la mouse facea un fel de scurt cand il bagam in calculator, moment in care calcul se oprea. Si totul pentru ca l-am lasat pe Negru sa se joace cu mouseul.



Zarurile au fost aruncate. ca in omul zar. Asta fac zeii cu noi, dupa parerea unor oameni. Isi noteaza pe foite niste optiuni de genul.



1- o sa trimit o furtuna peste Bucuresti, ca si asa au probleme cu canalizarile
2-o sa ii las pe americani sa arunce bomba nucleara, ce mi-ar placea o ciupercuta
3-o sa trmit vreme frumoasa in caraibe, soare..da..si ceva bun
4-o sa las sa intre 3 avioane in WTC, hai 2..3 ar crea prea mult haos
5-o sa destertific jumate de Africa, nu ca n-ar fi deja..dar ar fi fun
6-o sa inchei razboiul din Kosovo, deja showul asta e "like a revolving door" nimic nou nu se intampla.



Si tot asa, combinatii, dupa combinatii, uneori cu 2,3 zaruri. Si totusi, eu cred ca americanii au aruncat un singur zar cu bombele nucleare, si nu zeii, un zar care avea numai 2 pe toate fetele si tot asa. Noi suntem niste oameni zar pana la urma. Desi nu ne jucam cu zarurile fizic, le aruncam in mod constant. Cei ce au citit omul-zar, stiu ca scopul zarurilor e sa ne faca aleatorii, sa distruga orice urma de personalitate am avea. Zaruruile sunt pentru decizii negandite, sunt pentru atunci cand nu putem alegem..cica.. Eu cred ca zarurile nu au ce cauta nicaieri. Omul nu e ghidat de nimic, nici de D-zeu, nici de Buda, nici de zei, si cu atat mai putin de zaruri. E true, poate exista o forta, dar in niciun caz, nu arata ca in icoane, si nici nu are burta, nici nu e un Allah...poate e pur si simplu ceva metafizic, imaterial si tot asa. De ce sa ne mai incurcam cu religii cand putem sa ne guvernam dupa principii religioase cand putem s-o facem dupa principii morale. Sunt de acord ca in trecut oamenii aveau nevoie de o forta superioara care sa le inspire autoritate pentru a le fi inoculate precepte morale. Insa acum...De fapt :)) masele inca au nevoie de religii, prin asta eu, intr-un mod egoist, egocentric si modest..ma denumesc o elita (din punctul asta de vedere, nu din altul..nu am nevoie sa spun..nu fac asta pentru ca religia, d-zeu..etc ma va pedepsi..spun "nu faca asta, pentru ca nu e bine"). Si totusi, daca era sa o apuc pe calea asta, ar fi fost pentru ca bunicii imi spuneau mereu cand eram mic "nu-i bine, te bate doamne, doamne". Si apropo de doamne, ca tot am facut un flux al constiintei aici. Ma frustreaza ideea de satanist. Daca esti satanist atunci recunosti ca exista d-zeu (cei doi vorba lu` barbie - sunt vecini si nu sunt in niciun fel mutually exlusive, ci mai degraba mutually inclusive). Si atunci, presupui ca vei ajunge in iad, in loc sa incerci sa ajungi in rai. Isn`t that a bit wacko? Satanist, sado-masochist..tot aia...Let`s throw ourselves in the fires of eternal damnation...ca ce pu*a mea..ne place sa suferim.



PS: Mi se pare dodo-head-ish ..ca atunci cand nu pot tine o structura clara undeva, incerc sa ma scuz..de data asta am facut-o prin stream of consciousness.

1 comment:

space it up! said...

I am a godess dude. I rule your world >:P